Jeg scroller igjennom Instagram. Jeg stopper opp. Kikker på deg. Ser deg. Vet hvem du er. Jeg danner en tanke om deg i hode mitt. Jeg kjenner deg. Vi har jo trossalt en felles venninne som forteller meg ting om deg. Jeg har til og med snakket med deg. Jeg kjenner deg. 

Noen snakker om deg. Jeg svarer med tanken jeg tidligere dannet i hode mitt. Jeg liker deg ikke. Du er rar. Dessuten hørte jeg om hva du gjorde på fest den gangen. Æsj, nei. Jeg liker deg ikke. 

Jeg møter deg. Jeg introduserer meg selv. Later som jeg ikke vet hvem du er. Du smiler. Vi ler. Vi er venner. 

 

Dagens samfunn er sykt. Vi lever av å trykke ned andre, for å føle oss bedre selv. Vi dømmer folk vi ikke engang kjenner. Hvem trenger vell å kjenne? Er det ikke nok å ha hørt ett rykte eller to? Vi dømmer ut ifra måten de ser ut på, hvem de er med, hva vi har hørt om dem. Hvor sykt er ikke det. Vi tar oss retten til å fortelle noe vi ikke vet om er sant eller ikke, videre til andre. Vi velger å snakke drit om folk, fordi vi har hørt ett rykte om dem. Vi vet ikke engang om det stemmer, men det får oss til å føle oss bedre, så det er greit. Vi velger å tro på alt vi blir fortalt, fordi hvorfor skal det ikke være sant? Hvorfor skal noen liksom lyge om noe sånn? 

 

Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with b1 preset

 

Dagens samfunn er sykt. Vi tar oss retten til å uttale oss om andre sitt personlig liv, men blir forbanna om noen uttaler seg om oss. Vi finner oss ikke i det. Fordi det er jo ikke greit. Det er ikke greit at noen skal fortelle noen andre om noe jeg liksom gjorde, når det ikke engang stemmer. Vi blir forbanna fordi noen lager falske rykter om oss. Noe som kanskje drar oss ned. Slik at de skal føle seg bedre selv. Hvorfor meg? Hva gjorde jeg for å fortjene dette? Hvorfor skal jeg få skylden for noe jeg ikke gjorde?. Den stygge sannheten er dessverre slik at det alltid vil være sånn. Rykter og drittslenging har og vil alltid være en ting. Jeg tror det er en form for medisin til vårt indre ego. Vi tror det hjelper å løfte oss opp, men egentlig så drar det oss bare enda lengre ned.

 

Processed with VSCO with hb2 preset Processed with VSCO with b1 preset

 

Dagens samfunn er sykt. Vi møter personen vi har snakket drit om. Snakker med dem. Blir venner. Vi uttaler oss om folk for så å bli venner med dem. Kanskje til og med bestevenner. Hvor dobbeltmoralsk er ikke det? Si en ting, gjøre noe annet. Dette skjer alt for ofte. Unødvendig ofte faktisk. Vi visste tydeligvis ikke hvordan personen var. Allikevel snakker vi om det som om vi kjenner dem. Når vil dette ta slutt? Når vil vi forstå at vi ikke kommer noen vei i livet ved å gå bak ryggen på andre?  

Dagens samfunn er sykt. 

 

 

 


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
Nora Piscopo
Hei, jeg heter Nora og jeg er 16 år å kommer fra Haugesund. Jeg blogger for det meste om hverdagen min, tanker, mote og sminke.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014Kategorier


· Blogg · Brasil · Favoritter · Hverdag · Innkjøp · Mat og kosthold · Månedens · Om meg · Outfits · Reiser · Skjønnhet · Sminke · Spørsmålsrunde · Tanker · Tips · wantsSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits